Tarihçe ve Tanıtım

TARİHÇE

Trakya Üniversitesinin kuruluşunda yer alan Makina Mühendisliği Bölümü’nün temelini, Edirne Ticaret Lisesi’nin binasında 21 Şubat 1977 günü öğretime açılan Edirne Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi (EDMMA) oluşturur. EDMMA’ si 3 Aralık 1982 tarihinde Fakülteye dönüştürülerek Ayşekadın yerleşkesine taşınmış ve Trakya Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin ilk bölümleri Makina Mühendisliği ve Mimarlık olup, Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik, Enerji, Konstrüksiyon ve İmalat, Makine Teorisi ve Dinamiği ile Mekanik Anabilim dallarından oluşturulmuştur.

25 Eylül 2006 tarihinden itibaren Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Prof. Dr. Ahmet T. KARADENİZ yerleşkesindeki yeni binasına taşınmıştır ve eğitim öğretime bu binada devam etmektedir. 10 Nisan 2013 tarihinde Mühendislik Mimarlık Fakültesi kapatılarak Trakya Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi kurulmuştur.

TANITIM

Makina Mühendisliği Bölümü’nde örgün ve ikinci öğretim öğrencileri için hazırlık dahil 5 yıl (10 yarıyıl) süreli %30 İngilizce Lisans öğretim programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz ilk yıl (2 Yarıyıl) Ayşekadın Yerleşkesi’nde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Hazırlık sınıfında başarılı olan öğrenciler Prof. Dr. Ahmet T. KARADENİZ yerleşkesinde bulunan Makine Mühendisliği Bölümü’nde, derslerin %30 İngilizce olduğu 4 yıllık (8 yarıyıl) Lisans eğitimine tabi tutulmaktadır. Ayrıca mezun olabilmek için öğrencilerimizin her biri 20 işgünü olmak üzere ‘Genel Atölye’ ve ‘İşletme ve Organizasyon’ adlı 2 staj yapmaları gerekmektedir. Bölümümüzde öğrenim ve araştırma, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı transferi, ısı tekniği, hidrolik makinalar, motorlar, mekanik deneyler, metalografi, makine elemanları, kaynak laboratuvarları ve lisanslı yazılım programlarının olduğu bilgisayar laboratuvarları ile desteklenmektedir.

Akademik kadromuzda (2021-2022 öğretim yılı için)  11 profesör, 8 doçent, 7 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 7’si doktorasını tamamlamış 10 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Makine Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) programlarını da yürütmektedir.

Bu içerik 13.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 7694 kez okundu.