PEHLİVAN TEAM LONDRA YOLUNDA

Pehlivan Team Shell Eco-Marathon

2019 yılında “Pehlivan Monte” isimli aracın revizyon çalışmalarına devam eden Pehlivan Team, Shell Eco-Marathon’un düzenlediği organizasyona katıldı. İngiltere’den gelen teknik heyetin yaptığı tüm teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan ekip, 2020’de Londra’da düzenlenecek olan Shell Eco-Marathon Europe Yarışlarına katılmaya hak kazandı.

27 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasındaki yarışta ülkemizi Londra’da temsil edecek Pehlivan Team çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Pehlivan Team Geçmişten Bugüne

Pehlivan Team, 2013 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından kuruldu. Tasarım Proje Topluluğu altında kurulan ekip alternatif enerjili araçlar yapmayı hedefliyordu.
Kurulduğu ilk yıl güneş enerjili aracı “Pehlivan 02” ile Tübitak Alternatif Enerjili Araçlar Yarışlarına katıldı. Pehlivan Team burada Türkiye 3.’lüğü ve Kurul Özel ödüllerini kazanarak 2 kupa ile evine döndü.
Resim

Bir sonraki yıl Tübitak Elektromobil Yarışlarında “Elektrak” aracı, “ En iyi Tasarım” ödülüne layık görüldü.
2016 yılında Elektrak üzerinde revizyon çalışmaları yapan ekip aynı zamanda 7 farklı balkan ülkesini gezerek aracın tanıtımı yapıldı. 2016 Tübitak Elektromobil Yarışlarına katılan ekip bu kez Türkiye 2.’liği ve tanıtım yaygınlaştırma ödüllerini kazandı.

Resim
3 Yarışmada 5 kupa kazanan Pehlivan Team 2018 yılında Shell eco-Marathon yarışlarına katılmak amacıyla çalışmalarını sürdürdü.

PEHLİVAN TEAM EKİBİ

AKADEMİK DANIŞMAN

Öğr. Gör. Fahrettin DOLAŞTIR

TAKIM KAPTANI

Osman GÜLER

ELEKTRİK EKİBİ               MEKANİK EKİBİ              GÖVDE EKİBİ              TANITIM EKİBİ

Erdem İlker SÖKMEN            Uğur ERSÖZ                   Gizem ELMACI                 Olcay ŞAHİN

Samet SAĞIR                  Mahir ÖZKAN              Murat Can BOLAT

Mertcan GÜLSÜN

Bu içerik 14.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1084 kez okundu.