2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Trakya Üniversitesi 2016-17 Güz Yarı Yılı Makine Mühendisliği Bölümü;
KAYITLARINI YENİLEYECEK ÖĞRENCİLERİMİZE,
Kayıt sırasında dikkat edilecek noktaları (kayıt yenileme http://oidb.trakya.edu.tr/‘den yapılıyor)  bir kere daha vurgulayalım:
1.       Kayıt yenileme tarihi:  19-23 Eylül 2016’tür.
2.       Ders kayıt işlemlerinde rehberlik edecek Danışmanlarınız size yardımcı olacaklardır.
3.       Önceki yarıyıllardan kalan dersleri (proje/laborotuvarlar dahil) olan öğrenciler, öncelikle tekrarlayacakları/alt dönemlerden kalan (alınmamış) derslere kayıtlarını yaptıracaklardır.
Bu öğrenciler, danışmanlarının/bölüm başkanının onayını alarak, bulundukları yarıyılda, alt dönemlerden alacakları dersleri ile birlikte, ders programında ders saatleri çakışmayacak şekilde  (Tekrarlayacakları derslerden devam zorunluluklarının olmadığı dersler haricinde) en fazla toplam 45 AKTS kredilik derse kayıtlarını yaptırabilirler.
 
4.       Alt dönemden dersi olmayan öğrenciler, sınıflarında ilk %10 a girmeleri halinde toplam 45 AKTS Krediyi aşmayacak şekilde bir üst dönemden ders seçimi yapabilirler.
       
5.        5. ve 7. yarıyıllardaki bölüm içi seçmeli derslerine yeterli sayıda (en az 10 öğrenci) öğrencinin kayıt olmadığı dersler açılmayacaktır. Açılamayacak derslere kayıt yaptıran öğrencilerin sayısı kadar ilgili daldaki açılmış diğer derslere eşit olarak kontenjan arttırılacaktır.
 
 5. Yarıyıl dersleri için üst sınır 35 (otuzbeş) ve 7.yy. için üst sınır 25 (yirmibeş) dir.
 
6.       Web sayfamızda “ Bölümümüz” başlığı altındaki ders programı ile ilgili genel bilgileri okuyunuz.
7.        3. Sınıf öğrencileri 5. ve 6. yarıyıllar için birer tane “Üniversite Seçmeli”, “Mekanik Tasarım” ve   “Isıl Tasarım Seçmeli”  ders havuzlarından birer tane ders almalarına dikkat etmelidir.
 
8.       4. Sınıf öğrencileri 7. ve 8. yarıyıllar için “Üniversite Seçmeli” MEKANİK/MAKİNA TEORİSİ (41XX kodlu), ISIL SİSTEMLER/ENERJİ (42XX kodlu ) ve KONSTRUKSİYON/İMALAT (43XX kodlu) ders havuzlarından birer tane ders almalarına dikkat etmelidir.
 
9.       Tüm öğrenciler tabi oldukları intibak kuralları çerçevesinde %30 yerel veya AKTS kredisini sağladıkları takdirde mezun olabileceklerdir. Bu açıdan öğrencilerin seçmeli ders tercihlerinde bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.
 
10.    Proje –I, Proje-II ve Proje-III alacak öğrenciler için açıklama ;
Projeler ön koşullu, uygulamalı derslerdir. Sırasıyla alınmalıdır, Proje-I den başarılı olmadan Proje-II, Proje-II den başarılı olmadan Proje-III dersleri alınamaz. Proje-I ve Proje-II ekli proje tercih formunda belirtilen aynı ders gruplarından alınamaz. ( Proje-1’i A (veya B) ders grubundan almış olan öğrenciler Proje-2’yi B (veya A) grubundan seçmek zorundadır).  Proje-III herhangi bir ders grubundan seçilebilir.
 
11.    Haftalık ders programlarını buradan öğrenebilirsiniz.
 
       İyi/başarılı bir dönem dileğiyle
      MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI
Bu içerik 18.09.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2409 kez okundu.